- APWR
- SPW
- Proiecte
- MediCom-Rare
- ECOU
- CORE–RD
- Stil de viață sănătos
- Rețele de suport
- ProGeneRare
- INNOVCare
- Proiect ExpertRARE
- NoRo-Frambu
- NoRo-Frambu EN
- Centrul NoRo
- Informații
- Implică-te!
- Contact
Centrul de zi pentru copii cu boli rare din spectrul autist și alte dizabilități

Avem o gamă largă de servicii terapeutice şi socio-educative pe care le oferim beneficiarilor noștrii, abordând problematica bolii atât prin terapie individuală (terapie comportamentală, terapie senzorială, logopedie, kinetoterapie, hidroterapie, masaj, electroterapie, terapie Bowen) cât și prin activități terapeutice de grup (ergoterapie, meloterapie, art-terapie, terapie ocupatională și activități socio-educative).
Centrul de zi funcționează de Luni până Vineri între orele 9:00 şi 17:00, timp în care fiecare beneficiar participă la activități de recuperare prin diferite terapii cel puţin de 2 ori pe săptămână și zilnic are ocazia de a participa la activități terapeutice de grup și socio-educative.
În planificarea şi derularea activităţilor individuale şi/sau de grup, avem în considerare nevoile specifice ale fiecărui beneficiar şi planul individualizat de intervenţie. Toate acestea sunt identificate în cadrul unor evaluări complexe realizate de către echipa pluridisciplinară a Centrului NoRo, formată din medic psihiatru pediatru, psiholog, asistent social, psihopedagogi și kinetoterapeuți. Intervenţia terapeutică se realizează în funcţie de nevoile specifice ale fiecărui beneficiar, astfel că fiecare caz este tratat cu deosebită atenţie şi are propriul circuit în procesul de recuperare. Terapia de grup se bazează pe o relaţie interpersonală în care membrii grupului şi terapeuții sunt parteneri într-o acțiune care are ca scop eliminarea progresivă a obstacolelor din calea dezvoltării personale și relationarea cu ceilalti. Această abordare crește șansele de integrare a beneficiarilor noștrii în societate.
Organizăm întâlniri periodice cu celelalte servicii unde sunt integrați copiii din centrul de zi (grădinițe, școli), pentru o mai bună abordare, discutarea cazurilor și a problemelor cu care ne confruntăm, găsirea de soluții potrivite și asigurarea continuității îngrijirii în comunitate.
Attachment | Size |
---|---|
![]() | 7.45 MB |