evenimente apwr

Proiectul de suflet ⹂Copiii cu boli rare descoperă emoțiile prin art-terapie și joc” a ajuns la final

 

 

 

 

Proiectul ,,Copiii cu boli rare descoperă emoțiile prin art-terapie și joc” sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2021, ne-a oferit oportunitatea să descoperim experiențe noi de învățare și trăiri emoționante. Finanțarea a fost în valoare de 25 000 de lei, sumă prin care s-au acoperit cheltuielile din proiect. Prin scopul proiectului s-a urmărit îmbunătățirea stării fizice și psihice la copiii cu dizabilități produse de boli rare și tulburări din spectrul autismului. Beneficiarii au fost 50 de copii din Centrul NoRo și familiile acestora. Activitățile s-au desfășurat în perioada ianuarie – august 2022 și au constat în activități educative și de joc atât individual, cât și de grup, activități de socializare, activități de art-terapie, meloterapie, clubul magic de lectură, informare și consiliere pentru părinți, sesiuni online de mișcare, dans și ateliere de art-terapie pe platforma zoom. Aceste activități au oferit copiilor modalități atractive să experimenteze învățarea sub formă de joc. De asemenea s-a facilitat interacțiunea și socializarea între participanți, s-a pus accentul asupra importanței emoțiilor pozitive (bucuria, amuzamentul, entuziasmul), s-a eficientizat dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților cognitive, motorii, socio-emoționale și de autonomie personală.

Dorica Dan, președinte APWR

Darkó Hortensia – Emese, coordonator de proiect

Activități de socializare la Centrul NoRo

 

 

 

 

Suntem încântați să vă împărtășim despre experiența activităților diversificate și desfășurate în această perioadă. Acestea fac parte din proiectul ,,Copiii cu boli rare descoperă emoțiile prin art-terapie și joc” și ne oferă oportunitatea de a eficientiza procesul de intervenție terapeutică. În cadrul clubului de lectură copiii dezvăluie magia despre lumea minunată a cărților. Pășesc pe tărâmul fermecat al poveștilor, locul în care întâlnesc imaginația, creativitatea, aventura și curcubeul emoțiilor. Cu fiecare pagină răsfoită se aventurează într-o călătorie fără frontiere. Activitățile de socializare sunt mai mult decât dans, joc, mișcare și asta pentru că pot fi remarcate între copii aproprieri spontane, interacțiuni emoționante, prietenii în devenire. ,,Ajută-mă să învăț” este nu doar despre ce îi învățăm pe copii, este și despre ce ne învață ei pe noi despre cum pot fi înțeleși mai bine. Proiectul este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin programul MOL pentru sănătatea copiilor.

Proiectul Copiii cu boli rare descoperă emoțiile prin art-terapie și joc

 

 

 

 

Cine ar fi crezut că trusa micului artist o să fie atât de îndrăgită? Câteva foi colorate, lipici, sclipici și alte accesorii craft au inspirat copiii să exploreze și să trăiască emoția descoperirii. Arte-terapia la distanță și-a croit drumul într-un mod inovativ spre copii și a făcut posibilă realizarea colecției de lucrări artistice.

Proiectul este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin programul MOL pentru sănătatea copiilor.

Vânătoarea de ouă a început!

 

 

 

 

Iepurașul de Paște s-a strecurat la Centrul NoRo și le-a pregătit copiilor un moment de forfotă și bucurie. Căutările au fost în toi, privirile curioase și iscusite s-au orientat când spre dreapta când spre stânga, pentru că în locuri nebănuite, ouăle așteptau să fie descoperite. La final copiii au avut parte de pachete oferite cu drag de Iepurașul năzdrăvan. Mulțumim pentru contribuția oferită de SC. DUO SELECT SRL și Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor!

Jocul și art-terapia dau glas emoțiilor

  

 

 

 

Totul devine o aventură când ai parte de pensule prietenoase, culori magice și dorința de a cunoaște, explora și învăța. Emoțiile copiilor au fost exprimate prin farmecul culorilor, forme jucăușe și materiale decorative. Multe taine așteaptă să fie deslușite și împărtășite prin creațiile realizate de copii. Astfel în cadrul proiectului „Copiii cu boli rare descoperă emoțiile prin art-terapie și joc” am desfășurat activități artistice, am expus lucrările copiilor la muzeu în cadrul campaniei ZBR,am derulat activități de mișcare și dans online, am achiziționat noi materiale educaționale și am descoperit noi jocuri distractive.

Proiectul este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin programul MOL pentru sănătatea copiilor.

Pages