evenimente apwr

S-a dat startul la vânătoarea de ouă

 

 

 

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, Iepurașul a făcut o oprire la Centrul NoRo pentru a ascunde ouăle de ciocolată. A fost palpitant pentru noi să răscolim pe ici-colo pentru a descoperi surprizele ascunse. În timp ce vânau ouăle, copiii cu dibăcia lor i-au dat de urmă iepurașului și pe când să îl prindă…HOP-ȚOP a zbughit-o. Chiar și așa îi suntem recunoscători că s-a gândit să ne viziteze și să lase cadouri copiilor. Vă dorim tuturor un Paște fericit! Mulțumim pentru sprijinul acordat DUO Select Impex S.R.L.

Proiect finanțat de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Oferă zâmbete prietenilor RaRi!

Parcursul activităților din proiectul „IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare” se conturează tot mai mult. Copiii au avut parte de activități educative, art-terapie, mișcare și dans desfășurate atât față în față, cât și online. Lucrările realizate au fost expuse la Vernisajul „Împărtășește-ți culorile”, organizat în cadrul campaniei de ZBR 2023. Art-terapia a oferit o cale de a aduce împreună copiii din Centrul NoRo cu elevi din școli sau cu voluntari implicați, având astfel ocazia să se cunoască și să interacționeze. În cadrul activităților copiii au fost ghidați să pășească pe drumul cunoașterii și al explorării, au fost încurajați să își comunice emoțiile, trăirile și gândurile. Jocul a devenit liantul prin care copiii au făcut pași timizi unul spre celălat, descoperind astfel secretul prieteniei. Multiplică efectul de solidaritate alături de noi oferind zâmbete în dar prietenilor RaRi! Proiectul este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor

IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare

 

 

 

 

Odată cu începerea anului, vă anunțăm cu entuziasm că în perioada 16 ianuarie - 31 august 2023 Asociația Prader Willi din România derulează proiectul „IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare” – sprijinit de către Fundația pentru Comunitate și MOL România prin programul MOL pentru sănătatea copiilor, Ediția a 14-a, cu suma de 25.000 lei.

Scopul proiectului este îmbunătățirea calității vieții copiilor cu boli rare și tulburări din spectrul autismului prin activități terapeutice și de suport emoțional. Beneficiarii sunt 50 de copii cu dizabilități produse de boli rare și familiile acestora.

Activitățile propuse în proiect o să fie atât individuale, cât și de grup: ateliere de art-terapie, ateliere de dans și mișcare, activități educative și de joc, ateliere pentru integrare prin educație senzorială, informare și consiliere pentru părinți. Consilierea și îndrumarea reprezintă un element cheie pentru a crește reziliența familiei în fața încercărilor zilnice. Copiii cu boli rare și TSA, încă de la o vârstă mică au nevoie de o educație timpurie și de stimulare, utilizând un program de intervenție pentru a-i ajuta să facă față dificultăților, din diferitele momente ale vieții. Prin urmare, cu cât crește posibilitatea copilului să participe la diferite programe de terapie cu atât se va spori șansa copilul de a învăța să achiziționeze abilități din diferite arii și să se adapteze la mediul social.

Pornind de la aceste aspecte ne vom focaliza atenția atât pe beneficiari, cât și pe aparținătorii acestora, oferindu-le astfel sprijinul de care au nevoie pentru a dobândi o mai bună capacitate de a gestiona provocările întâmpinate.

Dorica Dan, președinte APWR, ANBRaRo, ARCrare

Darkó Hortensia – Emese, coordonator de proiect

Concert caritabil „Împreună pentru Centrul NoRo”!

După câteva săptămâni de muncă pentru organizarea Concertului Caritabil „Împreună pentru Centrul NoRo”, seara noastră de colinde a fost una magică, plină de emoție și recunoștință.

Am reușit sa strângem cu ajutorul vostru 5030 lei care vor fi folosiți pentru continuarea activităților de terapie ocupațională și art-terapie, iar pentru asta vă suntem recunoscători pentru participare.

Mulțumim Casa Municipală de Cultură Zalău pentru găzduirea evenimentului nostru unde au colindat: tinerii și copiii de la Centrul NoRo, colindătorii de la CSEI Speranţa Zalău, colindătorii „Tradiții” de la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, grupul „Zestrea” de la Casa Municipală de Cultură Zalău, Andreea Valean-Indrecan, Claudiu Costinaș ,Vasile Coca, Aurora Moga Popovici și Rodica Pop Seling Oficial. De asemenea mulțumim Dulce Rai și Duo Select Impex SRL pentru că ne-au îndulcit și au oferit cu ajutorul lui Moș Crăciun cadouri, Crucea Roșie pentru că ne-au fost alături și fotografului Solyom Alex Photographer pentru că a imortalizat momentele magice ale concertului.

Nu în ultimul rând le mulțumim voluntarilor noștri ce au răspândit vestea serii de poveste pe care am petrecut-o alături de voi și au avut grijă ca tinerii și copiii noștri să se simtă bine pe scenă. Am petrecut o seară plină de emoții. Vă dorim sărbători fericite și binecuvântate!.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

În data de 3 decembrie se marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Dizabilitățile produse de bolile rare sunt încă necunoscute și nerecunoscute, datorită complexității lor și a sistemului de codificare ICD10, care recunoaște aproximativ 500 de boli rare din 8000. Este o zi care dorește să ne atragă atenția că persoanele cu dizabilități trebuie sprijinite de comunitate mai mult! Încă nu am rezolvat problema accesului în spațiul public dar vorbim de incluziune în societetate.

Pages