Grup de pacienți cu Sceroza Multipla

 
Luna Iunie 2014
Grup de pacienți cu Sceroza Multipla - Instruire în managementul bolii, în cadrul proiectului ExpertRARE finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano- Român
 
 În  luna iunie, mai exact în perioada 09.06.2014-13.06.2014 în cadrul Centrului Pilot de Referință pentru Boli Rare NoRo au fost organizate activităti de instruire in managementul bolii și terapii  pentru un grup de 12 persoane afectate de  boala scleroza multiplă, din care 10 beneficiari și 2 însoțitori. Aceștia au beneficiat de urmatoarele terapii: kinetoterapie, terapie senzorială, terapie ocupațională, consultații medicale, discuții pe teme medicale și sociale, consiliere psihologică și socială, curs de prim ajutor în caz de accident.
În cadrul kinetoterapiei beneficiarii au avut parte de un program kinetic individual bine stabilit în urma evaluării făcute în prima zi. Acest program s-a desfășurat zilnic pe perioada șederii lor în Centru.  În fiecare ședință de kinetoterapie fiecare beneficiar a fost instruit în executarea exercițiilor și în continuarea corecta a acestora  acasă.
 La  sfârșitul șederii lor în Centru în cadrul ulimei discuții de grup au participat și specialiștii. Aceștea i-au instruit pe beneficiari în ceea ce privește aplicarea cunoștințelor  pe care le-au acumulat pe parcursul șederii lor la noi, acasa,  iar kinetoterapeuții din cadrul centrului a pregătit pentru fiecare beneficiar în parte câte un program kinetic individual în care au descris cu lux de amănunte procedeul de executare a exercițiilor.
 La plecare beneficiarii și-au exprimat mulțumirea și încântarea de a se reîntoarce la noi.